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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  29/11/2000
Data da última atualização:  24/01/2019
Autoria:  GEHRING, C.; THIELEN-KLINGE, A.; VLEK, P. L. G.
Título:  Contribution of the different growth forms within the leguminous family to the nitrogen budget of secondary and primary vegetation of Central Amazonia.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Programa and abstracts... Hamburg: University, 2000.
Páginas:  p. 67.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Studies on biological nitrogen fixation (BNF)-estimations based on the &15N natural abundance method (sample analysis in process), in agroforestry systems in Manaus-AM (Brasil). 57% of all legume individuals were lianas and 43% threes/shrubs. Preliminary results: a) the importance of legume lianas was greater in secondary vegetation (66%) than in primary forest (40%); b) as 94% of all mapped liana individuals belong to species with known or probable nodulation capability (as opposed to 79% of legume tree individuals), lianas appear to play a key role in recuperating N-stocks.
Palavras-Chave:  Agrofloresta; Amazonas; Brasil; Manaus.
Thesagro:  Cultivo Multiplo; Fixação de Nitrogênio; Floresta Tropical Úmida; Leguminosa.
Thesaurus Nal:  agroforestry; legumes; multiple cropping; nitrogen fixation; tropical rain forests.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA5594 - 1ADDPL - PPR634.99G375p
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  30/06/2022
Data da última atualização:  14/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MORAIS, B. H. dos S.; CARDOSO, D. de L.; COSTA, J. da S.; MAYOR, P.; ALBUQUERQUE, N. I. de; CHISTÉ, R. C.; GUIMARÃES, D. A. de A.
Afiliação:  BRUNO HENRIQUE DOS SANTOS MORAIS, UFPA; DEISE DE LIMA CARDOSO, UFRA; JULIANE DA SILVA COSTA, UFPA; PEDRO MAYOR, UFRA / Autonomous University of Barcelona; NATALIA INAGAKI DE ALBUQUERQUE, CPATU; RENAN CAMPOS CHISTÉ, UFPA; DIVA ANÉLIE DE ARAÚJO GUIMARÃES, UFPA.
Título:  Use of wildlife as an alternative protein source: Collared peccary meat.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 192, 108895, Oct. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108895
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Knowledge on the nutritional and sensory characteristics of wild meat provides a better basis for its use as food, ultimately expanding studies in gastronomy areas and stimulating the development of new products. This review aims to present information on the use of wild meat, with a focus on collared peccaries (Pecari tajacu). The biological characteristics of collared peccaries are discussed, with a focus on the main aspects of their meat. Collared peccary meat has excellent nutritional value due to its high protein levels (18.25%), unsaturated fatty acids (51.6?57.8%), and tenderness, similar to other domestic animals, thereby stimulating the interest of a new product market. Despite the demand for this product, collared peccary meat is scarce and not readily available for commercialization. Further, public policies are needed to encourage the management of this species to add value to the development of a production chain.
Palavras-Chave:  Carne de caça; Pecari tajacu.
Thesagro:  Animal Selvagem; Carne; Qualidade.
Thesaurus NAL:  Game meat; Meat quality; Wild animals.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU58027 - 1UPCAP - DD
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